Concurs statie compostare - Academia de Compost

Hai la compostare, cu mic și mare!

În cadrul proiectului ACADEMIA DE COMPOST oferim ca premiu o stație de compostare pentru grădina unei micro-comunități din București. 

Vrei să te implici alături de cei din comunitatea ta într-un proiect inovator de economie circulară pentru a reduce impactul negativ al resturilor vegetale care ajung la gropile de gunoi municipale?

Vei produce permanent îngrășământ natural (compost) pentru regenerarea solului pentru grădinile din oraș, ghivece, jardiniere, unde poți cultiva flori, plante aromatice sau chiar legume și fructe. Totul aproape de tine, chiar unde locuiești!

Dacă:

 1. faci parte dintr-o asociație de bloc sau dintr-un grup de inițiativă locală din București
 2. clădirea beneficiază de un spațiu verde de minim 3mp
 3. îți dorești să poți ajuta la organizarea unei zone de compostare de care să beneficiezi alături de cei din micro-comunitatea ta
 4. ești dispus/ă să obții acorduri pentru amplasarea cutiilor de compostare de la cei responsabili care administrează grădina (asociație de proprietari/ vecini, primărie, ADP etc.)
 5. ești dispus/ă să coordonezi un grup de WhatsApp unde vor fi toți cei care doresc să composteze

…atunci ești persoana potrivită să aplici la acest concurs pentru a câștiga o mini-stație de compostare urbană comunitară!

Aplică până la 29 februarie 2024, completând acest formular. Analiza aplicațiilor se va face de către o comisie formată din cel puțin 3 persoane implicate în proiecte de regenerare urbană sau rurală. Aplicația câștigătoare va fi anunțată până la 14 aprilie 2024.

Criterii de departajare pentru alegerea aplicației câștigătoare:

 • completarea clară a acestui formular cu datele corecte
 • un număr crescut de beneficiari ai stației de compostare 
 • asumarea obținerii aprobărilor din partea instituției care administrează spațiul verde și/sau majorității membrilor din comunitatea pentru amplasarea stației de compostare în grădină blocului
 • motivația personală pentru implementarea acestui proiect și implicarea după amplasare, pentru atragerea și coordonarea beneficiarilor care vor aduce resturi vegetale și contribui la întregul proces de compostare.

Premiul constă în:

 • 3 cutii de lemn fiecare de 1mc pentru aport resturi vegetale de la bucătărie, punerea la maturat a aportului și stoc uscături (frunze uscate, tocătură lemn uscat, rumeguș carton mărunțit)
 • 1 set pancarte pentru etichetare cutii și reguli compostare corectă
 • 1 tirbușon de aerisire și amestecare compost
 • transport și asamblare
 • 1 training pentru compostare 
 • susținere cu informații și sfaturi practice din partea echipei ACADEMIA DE COMPOST.

Amplasarea stației se va face până pe data de 31 mai 2024.

Contravaloarea premiului se ridică la peste 5.000 lei.

Pentru mai detalii te rugăm să ne contactezi la contact@academiadecompost.ro

Pentru cei care se înscriu cu aplicații vom organiza și o întâlnire pe zoom, la o dată comunicată ulterior. Este posibil ca pentru departajarea aplicației câștigătoare, să solicităm informații suplimentare fiecărui aplicant care intră pe lista scurtă a celor mai bine evaluate aplicații.

Mai multe despre compostarea comunitară pe grupurile de Facebook – Grădini urbane și Compost și Food for the Earth composting communities for Climate Romania.