Salut! Bine ai venit în ACADEMIA DE COMPOST! Dacă vrei să afli mai multe despre compostarea comunitară locală, ai ajuns unde trebuie. Pentru a primi diploma de compostare este nevoie sa parcurgi tot cursul și să raspunzi corect la toate întrebările.

- Teaser – Ce vei învăța despre compost și de la cineCopiază Preview 1 min
- Episodul 1 – De ce compostăm și ce rol are compostul în orașeCopiază
- Întrebări Episodul 1 – Incepator
- Episodul 2 – Cum se transformă biodeșeurile în compostCopiază
- Întrebări Episodul 2- Incepator
- Episodul 3 – Care sunt cele mai întâlnite mituri despre compostareCopiază
- Întrebări Episodul 3- Incepator
- Episodul 4 – Cum arată o stație de compostare comunitarăCopiază
- Întrebări Episodul 4- Incepator
- Episodul 5 – Ce poți aduce la stațiile de compostare comunitarăCopiază
- Întrebări Episodul 5- Incepator
- Episodul 6 – Cum te poți implica suplimentar în compostarea comunitarăCopiază
- Întrebări Episodul 6- Incepator
Cristina Briziou este tehniciană horticolă pasionată de soluții sustenabile de ameliorare a sănătății solului și de îmbunătățire a spațiilor verzi din orașe. Ghid de compostare și inițiatoarea primului proiect de compostare comunitară din România, Cristina promovează compostarea la sursă, în spații de proximitate, cu echipamente low tech. În viziunea ei, motorul proiectelor de compostare durabile este comunitatea sau persoane pasionate, formate și remunerate.
Cyril Legrix este implicat atât în aspectele administrative și financiare ale proiectului, dar mai ales în construcția tehnică a compostoarelor. Pasionat de bricolaj, îi place să lucreze cu materiale naturale, în special cu lemnul! Pentru el, compostul este un instrument de sensibilizare cu privire la risipa de alimente și la necesitatea de a avea un sol de calitate pentru generațiile viitoare.
Gabriela Iordan este coordonatoare de proiecte, trainer și activistă pentru natură din 2010. În ultimii 3 ani, s-a adâncit în sustenabilitatea de la firul ierbii și a aterizat în lumea minunată a micro comunităților care descoperă regenerarea în grădinile urbane, participative și sociale. Compostul leagă pe cei care iubesc grădinăritul, hrana etică, natura sănătoasă, adică viața.
Irina Breniuc este jurnalistă și activistă de mediu, dar și creatoare de mâncare vegană. A început să composteze prin 2017, iar în 2022 a inițiat stația de compostare din Cotroceni. O pasionează descreșterea ca alternativă la capitalism și caută instrumente prin care o poate implementa în viața de zi cu zi, compostarea fiind unul dintre acestea.
Oana Marin este consultantă și formatoare, cu experiență în evaluare comportamentală și dezvoltarea experiențelor de învățare pentru tineri și adulți. S-a specializat în grafică în mod autodidact, iar acum contribuie la dezvoltarea instrumentelor de comunicare și branding pentru organizații și proiecte de mediu. Ghidează amenajarea grădinii urbane ce are în centrul său stația de compostare din cartierul Titan drept un spațiu de învățare, participare și relaxare.
Ovidiu Dinișor este specializat în coordonarea proiectelor din domeniul IT și telecomunicații. Compostează acasă din 2021, iar în 2022 a inițiat stația de compostare comunitară din Vitan. Crede în utilitatea compostului și transformarea resturilor din bucătărie într-o resursă inepuizabilă de îngrășământ natural, încheind astfel un ciclu firesc al alimentelor biodegradabile. Îl motivează să fie un exemplu de implicare și perseverență pentru familia sa.
Raul Pop este consultant şi activist de mediu, specializat în gestionarea deşeurilor, date de mediu, politici de sustenabilitate. Încurajează compostarea comunitară, pe care o vede mai ales ca pe un instrument de educare și de construire a țesutului social destul de absent din societatea curentă.